Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Banskobystrický kraj

Štiavnica žije festivalom kumštu, remesla a zábavy

Banská Štiavnica. Foto: TASR/Dušan Hein

Mesto známe svojou unikátnou históriou zároveň týmto festivalom otvára letnú turistickú sezónu v Banskobystrickom samosprávnom kraji. Podujatie prináša návštevníkom bohatý program.



Banská Štiavnica 20. mája (TASR) – Banskoštiavnický Kammerhof je dnes od rána dejiskom ďalšieho ročníka Festivalu kumštu remesla a zábavy. Festival, ktorý píše svoju 19-ročnú históriu, zároveň otvára letnú turistickú sezónu v Banskobystrickom samosprávnom kraji.

Podujatie už tradične prináša pre domácich i návštevníkov mesta bohatý program. Ako uviedla Petra Páchniková zo Slovenského banského múzea v Banskej Štiavnici, predstavia sa kultové mestské postavičky, ako sú Náco, Lacný Joško, Cironička, ale aj expozíciu Baníctvo na Slovensku v Kammerhofe. Jeho súčasťou bude tiež podujatie Noc múzeí a galérií 2016.

V programe festivalu, ktorý potrvá do soboty 21. 5., sú divadelné predstavenia pre deti, žonglovanie a tiež vystúpenia viacerých hudobných skupín. Bohatý je aj sprievodný program, ponúkne tvorivé dielne, remeselné trhy, drevený kolotoč či ryžovanie zlata.