Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

SMS mala predstaviť kandidáta na primátora, meno ale nezverejnili

Aj keď najskôr ohlásili predstavenie svojho kandidáta na banskobystrického primátora, na zvolanej tlačovej konferencii k jeho predstaveniu nakoniec nedošlo.

Banská Bystrica 15. augusta (TASR) - Aj keď najskôr ohlásili predstavenie svojho kandidáta na banskobystrického primátora, na zvolanej tlačovej konferencii k jeho predstaveniu nakoniec nedošlo. Strana moderného Slovenska (SMS), ktorú založil niekdajší podpredseda HZDS Milan Urbáni, dnes aj takto odštartovala v meste aktivity, spojené s komunálnymi voľbami v roku 2014.

"Po vyhlásení, že dnes predstavíme kandidáta na banskobystrického primátora, došlo k viacerým rokovaniam, kde sa vedenie rozhodlo, že pozdržíme toto vyhlásenie. Je pravdepodobné, že podporíme niektorého jestvujúceho kandidáta," povedal pre TASR Urbáni. "V každom prípade nebudeme podporovať pána Gogolu, ale možno niektorého z iných kandidátov. Ak by sa rokovania vyvinuli tak, že nepodporíme žiadneho kandidáta, tak potom postavíme vlastného," dodal.

Urbáni dnes na tlačovej konferencii iba zopakoval priority, ktorými sa riadi program strany a to, že odmietajú socializmus i kapitalizmus. Sú ale za trhovú ekonomiku, ktorou chcú zabezpečiť pre ľudí sociálne istoty. SMS chce vytvoriť spoločnosť, v ktorej bude o všetkom dôležitom rozhodovať v referende prostredníctvom internetu alebo mobilného telefónu jedine občan.

Už známymi kandidátmi na primátora B. Bystrice sú súčasný primátor Peter Gogola, ktorý kandiduje ako nezávislý, riaditeľ Detskej fakultnej nemocnice v B. Bystrici Ján Nosko (nezávislý) a Peter Lačný (nominant KDH).