Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

PO BITKE ZOMRELA: Dve ženy dokopali tretiu a priviazali ju o stĺp

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Martin Baumann

K žene bola privolaná polícia ešte vo štvrtok 3. januára ako asistencia pre rýchlu zdravotnú pomoc, ktorú zavolali jej príbuzní.

Rimavská Sobota 7. januára (TASR) - Po bitke od dvoch žien umrela v sobotu 5. januára v nemocnici v Rimavskej Sobote 29-ročná Mária z obce Husiná v okrese Rimavská Sobota.

Ako pre TASR uviedla banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová, k žene bola do časti za Košickou cestou do blízkosti vodárničky, kde bývajú bezdomovci, privolaná polícia ešte vo štvrtok 3. januára ako asistencia pre rýchlu zdravotnú pomoc, ktorú zavolali príbuzní ženy. "Lekár na mieste uviedol, že zranenia boli mladej žene spôsobené inou osobou," uviedla Faltániová.

Zranenú ženu previezli do nemocnice a prípad prevzal vyšetrovateľ v Rimavskej Sobote. "Počas vyšetrovania policajti zistili, že ku skutku došlo tak, že jej zranenia spôsobili príbuzné, sestra a švagriná, ktoré na začiatku vyšetrovania klamali," informovala ďalej policajná hovorkyňa.



Podľa nej malo ešte 31. decembra 2018 dôjsť medzi príbuznými k slovnej hádke, po čom Máriu jedna zo žien bila a kopala do celého tela. "K fyzickému útoku sa pridala aj druhá, ktorá ju taktiež bila a kopala. Potom sa dohodli, že Máriu vyvlečú z jej príbytku a priviažu o drevený stĺp prístrešku, kde ju nechali minimálne dve hodiny priviazanú, počas ktorých ju kopali a bili," priblížila.

Po niekoľkých hodinách ju mali odviazať a preniesť do príbytku, kde ju uložili na posteľ. Dobitá Mária preležala na posteli až do štvrtka 3. januára, kedy jej na naliehanie ďalších príbuzných, ktorí prišli na návštevu, privolali lekársku pomoc.

Na základe zistených skutočností počas vyšetrovania a potom, ako poškodená v nemocnici zomrela, vyšetrovateľ obidve ženy, 24-ročnú Sindu a 34-ročnú Oľgu z Husinej, obvinil zo zločinu obmedzovania osobnej slobody v súbehu so zločinom zabitia v spolupáchateľstve. Po vykonaní všetkých procesných úkonov vyšetrovateľ obvinené umiestnil do policajnej cely a spracoval podnet na návrh na ich vzatie do väzby. "V pondelok 7. januára sudca okresného súdu aj vzal obvinené ženy do vyšetrovacej väzby," konštatovala Faltániová.