Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Banskobystrický kraj

Rodiny v Banskej Bystrici slávia svoj sviatok športom a hrami

Ilustračné foto Foto: TASR/Eduard Fašung

Program tvoria predovšetkým obľúbené športové a zábavné aktivity, a tiež rodinná hra s názvom Možno nemáme všetko, ale spolu nám nič nechýba.

Banská Bystrica 16. mája (TASR) - Park pod Pamätníkom SNP v Banskej Bystrici je dnes centrom osláv Dňa rodiny. Podujatie organizuje už po siedmy rok Diecézne pastoračné centrum pre rodinu Banskobystrickej diecézy v spolupráci s mestskou samosprávou a ďalšími partnermi.

Program tvoria predovšetkým obľúbené športové a zábavné aktivity, a tiež rodinná hra s názvom Možno nemáme všetko, ale spolu nám nič nechýba. Okrem toho je pripravený aj kultúrny program v podaní detských tanečných i hudobných zoskupení a skupiny Puffler Quartet.

Podľa Miroslavy Šipulovej z Diecézneho pastoračného centra pre rodinu v posledných rokoch sa na aktivitách v rámci Dňa rodiny zúčastňuje okolo 500 rodín.

Podujatie pokračuje v nedeľu (17.5.). Na programe je svätá omša za rodiny vo farskom kostole na sídlisku Fončorda a podvečerné divadelné predstavenie hry Lúče otcovstva v Dome Slovenského misijného hnutia na Skuteckého ulici. Hru Karola Wojtylu (Jána Pavla II.) o absencii otca v dnešných rodinách predvedie divadlo Teatro Colorato z Bratislavy.

Deň rodiny sa vo svete oslavuje od roku 1995, vždy 15. mája. Slovensko sa formou spoločenských podujatí pripojilo k oslavám od roku 2009. Celoslovenským koordinátorom podujatí ku Dňu rodiny je Fórum kresťanských inštitúcií.