Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Banskobystrický kraj

Poradným orgánom primátora je Okresná organizácia Únie žien

Ilustračné foto, Rimavská Sobota. Foto: Facebook

Informovanie primátora o aktuálnych problémoch mesta je hlavným cieľom jeho poradného orgánu, ktorým je Okresná organizácia Únie žien Slovenska (ÚŽS) v Rimavskej Sobote.

Rimavská Sobota 2. apríla (TASR) – Informovanie primátora o aktuálnych problémoch mesta je hlavným cieľom jeho poradného orgánu, ktorým je Okresná organizácia Únie žien Slovenska (ÚŽS) v Rimavskej Sobote. Podľa slov jej predsedníčky Heleny Husárovej, ktorá je zároveň i predsedníčkou Krajskej organizácie ÚŽS v Banskej Bystrici, sú ich vzájomné stretnutia prospešné pre mesto a zároveň v rámci Slovenska ide o unikátnu spoluprácu.

„Primátor Rimavskej Soboty je jediným na Slovensku, ktorý má takýto poradný orgán zložený výhradne zo žien,“
tvrdí predsedníčka. S hlavou mesta sa každý mesiac stretáva desať až 15 členiek ÚŽS a informujú ho o aktuálnych problémoch v meste. „Primátor nemôže počuť všetko, čo ľudia hovoria, snažíme sa mu teda tlmočiť ich problémy a radíme sa, ako ich vyriešiť pre dobro mesta i jeho obyvateľov,“ povedala Husárová.

Spoluprácu s ÚŽS oceňuje aj samotný primátor Jozef Šimko. „Je to skutočne dobrý poradný orgán, keďže sú to aktívne obyvateľky nášho mesta, priamo vidia jeho problémy a naznačia nám, čo je potrebné urobiť a zlepšiť. Veľakrát som práve na základe stretnutia s týmito ženami prijal zásadné opatrenia a v spolupráci s nimi chcem naďalej pokračovať,“ prisľúbil primátor.





bra von