Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Program Ródea Muráň bude v tomto roku bohatší

Ilustračné foto. Foto: TASR/Ján Siman

V budúcich rokoch čakajú návštevníkov ďalšie novinky.

Muráň 20. júla (TASR) – Program Ródea Muráň, ktoré sa bude konať v dňoch 24. až 25. júla v lokalite Peprovice pri Muráni v Revúckom okrese, bude oproti predchádzajúcim rokom bohatší. Ako TASR informoval Peter Balogh z agentúry 4 Public Promotion, ktorá podujatie organizuje, interpretov bude v piatok aj v sobotu viac než vlani.

"Minulý rok boli len dvaja účinkujúci v piatok večer a ďalší dvaja v sobotu večer. Rozhodli sme sa preto program spestriť a rozšíriť a počas tohto ročníka vystúpia každý deň piati interpreti. Spolu ich teda bude desať," uviedol Balogh. Zmeny však podľa jeho slov nastanú aj v doplnkových službách pre návštevníkov. "Celá gastrozóna bude po novom v jednotnom šate, nestane sa teda, že každý stánok bude iný, jeden nový a druhý starý a rozbitý," priblížil organizátor. Zamerali sa aj na zvýšenie bezpečnosti a počet príslušníkov bezpečnostnej služby dohliadajúcich na poriadok bude približne dvojnásobný.

Ródeo súťaže, ktoré sú hlavným lakádlom podujatia, sa začínajú v sobotu 25. júla o 12.00 h a potrvajú až do 17.00 h. Podľa slov prezidenta Slovenskej asociácie western ridingu a ródea Petra Dobeša sa jazdci predstavia v piatich disciplínach. "Prvé dve, cattle penning a team penning, sú podobné a jeden, resp. traja jazdci, zaháňajú a zatvárajú teľa do ohrádky. Barrel race je jazda na koni okolo troch sudov a pole bending slalom pomedzi tyče. Poslednou disciplínou je ranch roping, pri ktorej kovboj chytá kravu do lasa," priblížil Dobeš.

V budúcich rokoch čakajú návštevníkov ďalšie novinky. "Chceli by sme toto podujatie viac pozdvihnúť po kultúrnej stránke, pripraviť napríklad divadlo alebo rôzne oddychové či detské zóny. Ródeo Muráň by sme radi premenili na podujatie pre celú rodinu," zakončil Balogh.