Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Primátor Zvolena Kusein dnes oficiálne ohlásil svoju kandidatúru

V jeho kandidatúre ho bude podporovať 13 strán a hnutí. Okrem SMERu-SD napríklad aj Most-Híd, Slovenská národná strana či Strana zelených.

Zvolen 12. septembra (TASR) - O hlasy voličov v nadchádzajúcich komunálnych voľbách sa bude opätovne uchádzať aj zvolenský primátor Miroslav Kusein. Dnes oficiálne oznámil svoju kandidatúru. V prípade, že ho ľudia zvolia, chce nadviazať na všetko dobré, čo sa v predchádzajúcom období v meste urobilo a zrealizovať ďalšie projekty, ktoré pozdvihnú mesto a budú prospešné jeho obyvateľom.

"Zo Zvolena sa nám v uplynulých rokoch podarilo spoločne urobiť ekonomicky najsilnejšie a najstabilnejšie mesto v regióne. Položili sme dobrá základy a máme na čom stavať," povedal Kusein na dnešnej tlačovej konferencii.

Medzi projekty, ktoré by aj s pomocou eurofondov chcel v najbližších rokoch zrealizovať, zaradil budovanie severného obchvatu mesta, južnú spojku, prepojenie častí Zvolen východ - Zvolen západ, obnovu škôl a škôlok, ako aj získavanie nových investorov pre výstavbu výrobných závodov i obchodov.

Kuseina počas dnešného ohlásenia kandidatúry prišlo podporiť desať zvolenských osobností, na čele s bývalým zvolenským primátorom a súčasným europoslancom Vladimírom Maňkom. "Ak porovnáte Zvolen s inými, hoci aj väčšími mestami, zistíte, že Zvolen je úspešnejší. V investíciách, čerpaní eurofondov, v aktivitách tvorby zamestnanosti. Keď sa opýtate obyvateľov susedných miest, povedia vám, že Zvolenu závidia jeho rast. Súčasný primátor je dobrý hospodár, dokázal podržať mesto aj v čase krízy," uviedol Maňka.

Kuseina prišli podporiť aj predsedníčka Zvolenského ženského klubu Darina Kvetanová, riaditeľ Nemocnice Zvolen Ján Botka, lekárka Jana Szedélyová, predseda živnostenského spoločenstva Ján Plesník, pedagóg a športovec Michal Hazlinger, predsedníčka Klubu dôchodcov Zvolen-Západ Mária Šušlíková, hokejista Ladislav Čierny, pedagóg Miroslav Slížik a tanečník Juraj Fáber.

V jeho kandidatúre ho bude podporovať 13 strán a hnutí. Okrem SMERu-SD napríklad aj Most-Híd, Slovenská národná strana či Strana zelených.

Vo Zvolene sú okrem M. Kuseina zatiaľ známi dvaja kandidáti na post primátora. Mesto chce nasledujúce štyri roky viesť súčasná poslankyňa mestského zastupiteľstva Lenka Balkovičová a bývalý kriminalista a spisovateľ Matej Snopko.