Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Motocyklista zomrel pri dopravnej nehode neďaleko Kremnice

Smrť 38-ročného muža zo Seliec si vyžiadala nedeľná (12.8.) dopravná nehoda pri Kremnici, pri ktorej sa zrazil motocykel s osobným motorovým vozidlom. Foto: TASR - KR PZ v Banskej Bystrici

Motocyklista počas prejazdu pravotočivou zákrutou prešiel do protismeru, kde čelne narazil do protiidúceho vozidla, ktoré viedla 20-ročná vodička z okresu Martin.

Kremnica 13. augusta (TASR) - Smrť 38-ročného muža zo Seliec si vyžiadala nedeľná (12.8.) dopravná nehoda pri Kremnici, pri ktorej sa zrazil motocykel s osobným motorovým vozidlom. Podľa Márie Faltániovej z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici ide už o štvrtú obeť pri dopravných nehodách za jeden týždeň v Banskobystrickom kraji.

Nehoda sa stala tak, že motocyklista počas prejazdu pravotočivou zákrutou prešiel do protismeru, kde čelne narazil do protiidúceho vozidla, ktoré viedla 20-ročná vodička z okresu Martin. "Pri dopravnej nehode motocyklista utrpel ťažké zranenia, ktorým na mieste podľahol. Vodička bola na mieste jednorázovo ošetrená," uviedla Faltániová.

U vodičky alkohol zistený nebol, prípadná prítomnosť alkoholu u motocyklistu bude skúmaná počas nariadenej súdnej pitvy. Na vozidlách vznikla škoda odhadnutá na 15.000 eur. "Polícia v Žiari nad Hronom začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia," dodala s tým, že nehoda je v štádiu vyšetrovania.