Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Banskobystrický kraj

Práce na rekonštrukcii športovej haly v Žiari N. Hronom sa už začali

Športová hala v Žiari nad Hronom pred rekonštrukciou. Foto: http://www.mskziar.sk/

Problémy s únikom tepla a vykurovaním by mal vyriešiť nový obvodový plášť haly. Rekonštrukcia by mala priniesť nielen energetické úspory, ale v rámci nej sa hala rozšíri približne o deväť metrov,

Žiar nad Hronom 29. januára (TASR) - V Žiari nad Hronom začali s rekonštrukciou športovej haly, ktorá bola roky v dezolátnom stave. Ako uviedol hovorca mesta Martin Baláž, vysúťažený dodávateľ celého projektu rekonštrukčných prác, ktorý vzišiel z elektronickej aukcie, začal v týchto dňoch s búracími prácami.

Problémy s únikom tepla a vykurovaním by mal vyriešiť nový obvodový plášť haly. Rekonštrukcia by mala priniesť nielen energetické úspory, ale v rámci nej sa hala rozšíri približne o deväť metrov, kde vznikne 300 miest na sedenie, šatne či sociálne zariadenia.

"Na jeseň by mala byť rekonštrukcia ukončená, aj keď realizátori plánujú, že by to mohlo byť ešte skôr v lete, aby už na jeseň mohli začať všetky kluby súťaže v novej hale," podotkol Baláž. Žiarski volejbalisti a basketbalisti totiž počas stavebných prác využívajú ďalšie mestské športoviská.