Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Banskobystrický kraj

Polícia chystá kontrolu v okrese Banská Bystrica a Žiar nad Hronom

Ilustračné foto Foto: TASR - Michal Svítok

Kontroly budú zamerané na dodržiavanie povinností držiteľa vozidla, pri ktorej využije inštitút objektívnej zodpovednosti.

Banská Bystrica 13. mája (TASR) – V okrese Banská Bystrica policajti naplánovali na piatok 13. mája osobitnú kontrolu s cieľom pozitívneho ovplyvnenia bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. TASR o kontrolnej akcii informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová.

„Policajti vykonajú osobitnú kontrolu zameranú na dodržiavanie povinností držiteľa vozidla s využitím inštitútu objektívnej zodpovednosti,“ uviedla hovorkyňa. Ako doplnila, v rámci objektívnej zodpovednosti nemusia byť vodiči pri porušení zákona o cestnej premávke zastavení priamo na ceste, ale polícia rozhodnutie o uložení sankcie za spáchaný správny delikt pošle držiteľovi vozidla poštou.

Polícia na cestách okresu Žiar nad Hronom

V piatok 13. mája chystá polícia na cestách okresu Žiar nad Hronom kontrolu zameranú na dodržiavanie povinností držiteľa vozidla, pri ktorej využije inštitút objektívnej zodpovednosti.

Vodiči tak nemusia byť zastavení priamo na ceste pri porušení zákona o cestnej premávke, ale polícia rozhodnutie o uložení sankcie za spáchaný správny delikt pošle držiteľovi vozidla poštou.

TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová.