Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Banskobystrický kraj

Po 17 rokoch plánuje Brezno zmodernizovať rozhlasový systém

Ilustračná snímka. Foto: TASR/František Iván

Prostredníctvom rozhlasového systému na území mesta sa zabezpečuje vysielanie vo verejnom záujme od oznamov o odstávkach energií cez kultúrne a športové podujatia až po komerčné informácie.

Brezno 3. novembra (TASR) - Bezdrôtový rozhlas v horehronskej metropole Brezno naposledy modernizovali ešte na začiatku milénia, keď v meste a jeho jednotlivých častiach nainštalovali spolu 53 prijímacích miest. Po 17 rokoch ho plánujú zmodernizovať.

Ako konštatoval Ivan Brozman, poverený vedením Technických služieb Brezno, do konca roka po vysúťažení dodávky chcú v spolupráci s dodávateľskou firmou uskutočniť výmenu ústredne vrátane hlavného vysielača.

"Následne preskúšame jednotlivé hniezda a podľa technického stavu postupne urobíme ich opravu alebo výmenu," dodal Brozman.

Prostredníctvom rozhlasového systému na území mesta sa zabezpečuje vysielanie vo verejnom záujme od oznamov o odstávkach energií cez kultúrne a športové podujatia až po komerčné informácie. Keďže brezniansky rozhlas je zaradený do jednotného systému varovania a civilnej ochrany obyvateľstva, jeho najdôležitejšou úlohou je včasné informovanie obyvateľov o hroziacom nebezpečenstve, mimoriadnych udalostiach či živelných pohromách.