Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Obyvatelia Novej Bane rozbehli petíciu proti hazardu a herniam

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Iniciátor petície a zároveň mestský poslanec Vladislav Lalka pre TASR uviedol, že s týmto nápadom sa na neho obrátili samotní obyvatelia.

Nová Baňa 25. augusta (TASR) - Obyvatelia Novej Bane rozbehli petíciu, ktorou chcú bojovať proti hazardu a výherným automatom na území mesta. Ambíciou jej iniciátorov je nazbierať približne 2500 podpisov, s ktorými sa potom chcú obrátiť na mestské zastupiteľstvo.

Iniciátor petície a zároveň mestský poslanec Vladislav Lalka pre TASR uviedol, že s týmto nápadom sa na neho obrátili samotní obyvatelia. "Oslovili ma občania, ktorí mali s touto otázkou problémy, či by sa s tým nedalo niečo robiť," podotkol. Ešte pred spustením petície si spravil prieskum prostredníctvom sociálnej siete aj medzi samotnými obyvateľmi a mestskými poslancami. Ich početné reakcie a podporné stanoviská ho presvedčili, aby rozbehol samotnú petíciu.

Petičné hárky nájdu obyvatelia aktuálne vo viacerých novobanských prevádzkach. Pre úspešnosť petície je potrebné zozbierať 30 percent podpisov oprávnených voličov, čo je v Novej Bani približne 2000 ľudí. "Na základe toho sa potom môže vydať všeobecne záväzné nariadenie, ktoré schvália poslanci, o zrušení a zákaze herní v Novej Bani," dodal Lalka.