Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Banskobystrický kraj

Banská Bystrica investuje do opravy MŠ Družba takmer 200.000 eur

Ilustračné foto. Foto: TASR - František Iván

Škôlka prešla stavebnými úpravami ešte vlani. S cieľom skvalitniť najmenším podmienky, pokračuje čulý stavebný ruch aj v tomto roku. Škôlka bude mať nové okná, dvere a zateplené obvodové steny.

Banská Bystrica 24. októbra (TASR) – Obnova Materskej školy (MŠ) Družby na banskobystrickom sídlisku Fončorda pokračuje aj v tomto roku z mestských peňazí. Práce sa realizujú za plnej prevádzky MŠ s ohľadom na bezpečnosť i komfort škôlkarov a mali by sa skončiť v polovici decembra. TASR o tom informovala hovorkyňa primátora Zdenka Marhefková.

"Škôlka prešla niekoľkými stavebnými úpravami ešte vlani. Práce sa zamerali na opravu kuchyne a vybudovanie vonkajšej kanalizácie. Mesto ako úspešný uchádzač o dotáciu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR vo výške 44.000 eur zároveň zrealizovalo projekt rozšírenia kapacít a vybudovalo novú triedu vybavenú modernými edukačnými pomôckami," konštatovala Marhefková.

S cieľom skvalitniť najmenším Banskobystričanom podmienky, pokračuje čulý stavebný ruch aj v tomto roku. Škôlka bude mať nové okná, dvere a zateplené obvodové steny.

"Samospráva do obnovy investuje po verejnom obstarávaní financie vo výške takmer 200.000 eur. Rekonštrukciou sa zároveň odstránia statické poruchy, ktoré vznikli za takmer 50 rokov existencie tejto MŠ," dodala hovorkyňa primátora.