Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Banskobystrický kraj

Nový projekt má pomôcť ľuďom po päťdesiatke zamestnať sa

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

Regionálna koordinátorka projektu z MAS Malohont Kristína Furmanová oznámila, že projekt predstavia v utorok 12. júna v priestoroch občianskeho združenia Ozveny v Hrachove v Rimavskosobotskom okrese.

Banská Bystrica 5. júna (TASR) – Vytvoriť priestor pre lepšie zamestnanie sa ľudí po päťdesiatke je hlavným zámerom projektu Zamestnávanie 50+ na regionálnej úrovni, ktorý bude v nasledujúcom období prebiehať na území Verejno–súkromného partnerstva Hontiansko-Dobronivského, Miestnej akčnej skupiny (MAS) Hontiansko-Novohradské partnerstvo a MAS Malohont.

„Ide o územie okresov Zvolen, Krupina, Veľký Krtíš a Rimavská Sobota. Projekt sme pripravili s ľuďmi, ktorých poznáte z regiónu, a tiež so skúsenými odborníkmi, z ktorých asi 90 percent je tiež vo veku vyššom ako 50 rokov,“ uvádzajú realizátori projektu z Centra vzdelávania neziskových organizácií so sídlom v Banskej Bystrici.

Ako pokračovala regionálna koordinátorka projektu z MAS Malohont Kristína Furmanová, predstavia ho v utorok 12. júna v priestoroch občianskeho združenia Ozveny v Hrachove v Rimavskosobotskom okrese. „Chceme spoznať názory, obavy či nápady ľudí a vypočuť si ich otázky. Následne budú od septembra prebiehať tri workshopy. Keďže v projekte vystupujú ako neformálni partneri tri akčné skupiny, každý workshop bude v jednej z nich,“ priblížila Furmanová.