Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Banskobystrický kraj

Na rómskom sídlisku Dúžavská cesta v R. Sobote je o voľby záujem

O prebiehajúce voľby do vyšších územných celkov je medzi obyvateľmi rómskeho sídliska Dúžavská cesta na okraji Rimavskej Soboty záujem. Na snímke rómske sídlisko Dúžavská cesta na okraji Rimavskej Soboty, na ktorom žije zhruba 1200 obyvateľov. Foto: TASR - Branislav Caban

Podľa slov miestneho obyvateľa Tibora Bartoša, ľudia prichádzajú voliť, pretože chcú zmenu.

Rimavská Sobota 4. novembra (TASR) – O prebiehajúce voľby do vyšších územných celkov je medzi obyvateľmi rómskeho sídliska Dúžavská cesta na okraji Rimavskej Soboty záujem. TASR o tom informoval podpredseda okrskovej volebnej komisie Jozef Horváth, podľa ktorého do 17.00 h odhadom odvolila pätina až šestina zo 620 zaregistrovaných voličov.

"Všetko prebieha tak ako má, bez incidentov. Od rána tu pri okrsku hliadkujú policajti. Ľudia majú záujem voliť, účasť je dobrá," uviedol Horváth s tým, že voliči začali prichádzať hneď ráno a chodia počas celého dňa.

"Chcem, aby aj naďalej bolo všetko dobre. Volil som tých, ktorých som volil aj minulé roky a kandidovali znova," uviedol na margo svojej voľby pre TASR 24-ročný Róbert z Dúžavskej cesty. Podľa vlastných slov ho však mrzí to, že Rómovia nie sú jednotní, pretože spolu by dosiahli viac.

Ako dodal ďalší miestny obyvateľ Tibor Bartoš, ľudia podľa jeho názoru prichádzajú voliť, pretože chcú zmenu. "Každý, ktorí sme tu teraz prišli a volíme, volíme preto, aby sa niečo pre nás robilo, aby to nebolo tak zaostalé ako doteraz," zdôraznil.