Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Banskobystrický kraj

Manželia zo Žarnovice išli k volebným urnám rovno z birmovky vnuka

Ilustračná snímka. 4. novembra 2017. Foto: TASR - Martin Palkovič

Podľa manželského páru dôležité ísť voliť, aby boli v zastupiteľstve rozumní ľudia a aby sa banskobystrický kraj mal lepšie.

Žarnovica 4. novembra (TASR) - Vo večerných hodinách si čas na voľbu svojich zástupcov v krajskom zastupiteľstve našiel manželský pár zo Žarnovice. Ako uviedol pre TASR, voľby si nechcel nechať ujsť, hoci sa len krátko predtým vrátil z hlavného mesta, kde oslávil birmovku svojho vnuka.

"Myslím si, že ísť voliť a splniť si svoju občiansku povinnosť by mal každý. Aj takýmto spôsobom vieme ovplyvniť, ako sa budú mať naše deti a vnúčatá," uviedol po opustení volebnej miestnosti Ján.

Podobný názor má aj jeho manželka Mária. "Je dôležité ísť voliť, aby boli v zastupiteľstve rozumní ľudia a aby sa náš kraj mal lepšie," podotkla Mária s tým, že na voľbách sa zúčastňuje vždy, keď jej to zdravotný stav dovolí.

V 18 obciach volebného obvodu Žarnovica je zriadených v krajských voľbách 33 okrskov. O priazeň voličov sa tu uchádza deväť kandidátov na poslanca Banskobystrického samosprávneho kraja. V krajskom parlamente budú záujmy miestnych hájiť dvaja z nich.