Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Do budovania a dopĺňania detských ihrísk investuje Lučenec 200.000 eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Primátorka pripomenula, že do roku 2014 sa detské ihriská v Lučenci stavali len v rámci bytovej výstavby a až posledné štyri roky samospráva postupne buduje nové.

Lučenec 3. januára (TASR) – Nové detské ihriská a herné prvky na už existujúcich ihriskách pribudnú počas tohto roka v Lučenci minimálne v štyroch až piatich lokalitách. TASR o tom informovala primátorka Alexandra Pivková s tým, že mesto na spomínaný účel vyčlenilo v tohtoročnom rozpočte 200.000 eur.

"Pokiaľ sa navýšia podielové dane, tak s poslancami vieme túto sumu v rozpočte ešte zvýšiť. Pri výstavbe detských ihrísk nás však podporujú aj banky a takisto spoločnosti, v ktorých máme podiely," priblížila Pivková s tým, že prostriedky na ihriská sa samospráva snaží získavať napríklad aj v rámci projektových výziev obchodných reťazcov.

Primátorka tiež pripomenula, že do roku 2014 sa detské ihriská v Lučenci stavali len v rámci bytovej výstavby a až posledné štyri roky samospráva postupne buduje nové. V uplynulom roku tak vybudovali a doplnili ihriská v piatich lokalitách, napríklad na Vajanského ulici, Ľadove, či Sídlisku Rúbanisko II.