Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Banskobystrický kraj

Kašper: Primátor J. Nosko má silný mandát, čo treba športovo priznať

Na archívnej snímke Igor Kašper. Foto: TASR Dušan Hein

Úradujúci banskobystrický primátor Ján Nosko, ktorý kandidoval ako nezávislý s podporou Smeru-SD a SNS, suverénne zvíťazil v meste pod Urpínom.

Banská Bystrica 11. novembra (TASR) - Blahoželanie staronovému primátorovi Banskej Bystrice Jánovi Noskovi k znovuzvoleniu, ako aj poďakovanie sa všetkým Banskobystričanom za každý jeden ich hlas adresoval v nedeľu na sociálnej sieti Noskov najväčší súper v sobotňajších (10. 11.) komunálnych voľbách, mestský a krajský poslanec Igor Kašper. Kandidoval ako nezávislý a podporovali ho SaS, OĽaNO, KDH, Sme rodina - Boris Kollár a Progresívne Slovensko. Dostal 5490 hlasov, Nosko 18.281 (75,19 %).



"Má naozaj silný mandát, čo treba športovo priznať. Ja sa budem naďalej snažiť, aby mesto napredovalo. Budem rád, ak sa naše programové veci naplnia. Dôležité je pre mňa mestské zastupiteľstvo. Budeme upozorňovať na všetko, čo sa bude diať v rozpore so záujmami Banskobystričanov. Na druhej strane, podporíme každú dobrú vec, ktorá sa navrhne," reagoval Kašper.

Úradujúci banskobystrický primátor Ján Nosko, ktorý kandidoval ako nezávislý s podporou Smeru-SD a SNS, suverénne zvíťazil v meste pod Urpínom a má silný mandát viesť Banskú Bystricu po ďalšie štyri roky. Zvíťazil vo všetkých 77 okrskoch na území mesta.

Účasť voličov bola 37,93%, čo je mierne viac ako v predchádzajúcich komunálnych voľbách v roku 2014, keď dosiahla 32,55%.