Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Banskobystrický kraj

Investorovi v lučeneckom priemyselnom parku mesto prenajalo pozemky

Erb mesta Lučenec Foto: Heraldický register

V areáli priemyselného parku v Lučenci vznikne závod na výrobu prefabrikátov betónových stavebných dielcov a prvkov.

Lučenec 7. januára (TASR) - V areáli priemyselného parku v Lučenci vznikne závod na výrobu prefabrikátov betónových stavebných dielcov a prvkov. Investorom má byť tamojšia spoločnosť Apollo SR, s.r.o. Mestské zastupiteľstvo v Lučenci schválilo krátko pred vianočnými sviatkami pre investora prenájom pozemku o rozlohe asi 1,9 hektára.

Podľa informácií zverejnených v Mestských novinách spoločnosť chcela pozemky odkúpiť, ale vzhľadom na záväzok mesta vyplývajúci z poskytnutej dotácie na výstavbu priemyselného parku nepreviesť počas 15 rokov pozemky na iného vlastníka, to nie je možné. Spoločnosť však požiadala o zakotvenie predkupného práva do nájomnej zmluvy. Ďalších 13 hektárov susediacich pozemkov v priemyselnej zóne chce odkúpiť od súkromných vlastníkov. Výkup týchto pozemkov mesto zabezpečilo uzavretím zmluvy o budúcej kúpnej zmluve s jednotlivými vlastníkmi.

Realizáciou projektu za asi 20 miliónov eur sa má vytvoriť približne 310 nových priamych pracovných miest. Závod by mal začať produkovať prvé výrobky na prelome rokov 2016/2017.

V lučeneckom priemyselnom parku doteraz podnikajú dve spoločnosti. Takmer 20.000 m2 zaberá spracovateľ plastového odpadu, spoločnosť Milénium Trading, a. s., a necelých 1000 m2 má výrobca nábytku Marek Kočalka.