Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Banskobystrický kraj

V KRUPINE HORELO: Žena má ťažké popáleniny, vznikla škoda 7000 eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Michal Svítok

Pri udalosti utrpeli zranenia tri osoby, dve boli intoxikované splodinami horenia a jedna mala popáleniny v hornej polovici tela.

Krupina 5. januára (TASR) - Po rannom požiari bytu v bytovom dome na Školskej ulici v Krupine, počas ktorého jedna žena utrpela ťažké popáleniny, vyčíslili škodu na 7000 eur. Príčina vzniku požiaru je v štádiu zisťovania. TASR informoval hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Banskej Bystrici Erik Piater.

Požiar bytu na prvom poschodí bol nahlásený v piatok v skorých ranných hodinách na tiesňovú linku. "Na miesto udalosti bolo vyslaných dvanásť hasičov z hasičskej stanice v Krupine, Pliešovciach a Banskej Bystrici s piatimi kusmi techniky," uviedol Piater.

Podľa jeho ďalších slov po príchode na miesto hasiči zistili, že požiarom je zasiahnutá kuchyňa a chodba bytu. "Na mieste udalosti sa nachádzala jedna zranená osoba, ktorá bola odovzdaná do opatery záchrannej zdravotnej služby," doplnil hovorca.

Požiar sa hasičom podarilo lokalizovať v krátkom čase, čím zabránili jeho rozšíreniu do ostatných priestorov. Pri udalosti utrpeli zranenia tri osoby, dve boli intoxikované splodinami horenia a jedna mala popáleniny v hornej polovici tela.