Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Vo Fiľakove budú nový elektromobil využívať zamestnanci mesta či školy

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Michal Svítok

Po prieskume trhu mesto nakoniec vybralo 7-miestny model japonského výrobcu. Jeho kúpu fond podporil sumou 30.000 eur, samospráva transakciu dofinancuje sumou 9740 eur.

Fiľakovo 20. septembra (TASR) – Zamestnancom mesta a jeho organizácií, školám či amatérskym športovcom bude slúžiť elektromobil, ktorý plánuje v blízkej budúcnosti zakúpiť samospráva Fiľakova na juhu okresu Lučenec. Ako TASR informovala hovorkyňa mesta Klaudia Kovácsová, na jeho kúpu požiadali o dotáciu z Environmentálneho fondu, kde boli úspešní.

„Určené bude predovšetkým deťom z materských a základných škôl, stredoškolákom či žiakom umeleckej školy na výlety i súťaže. Cestovať na zápolenia ním budú môcť aj amatérski športovci FTC. V neposlednom rade bude slúžiť zamestnancom mesta a jeho organizácií na miestne vyšetrovania, správne konania, stretnutia s partnermi, účasť na seminároch či školeniach,“ konkretizovala Kovácsová s tým, že elektromobil umožní samospráve šetriť životné prostredie i mestskú pokladnicu. „Sto odjazdených kilometrov nás vyjde na 1,50 až 2 eurá,“ dodala.

Po prieskume trhu mesto nakoniec vybralo 7-miestny model japonského výrobcu. Jeho kúpu fond podporil sumou 30.000 eur, samospráva transakciu dofinancuje sumou 9740 eur. „Dostať by sme ho mali najneskôr do konca februára 2019. V budúcnosti sa v meste počíta aj so zriadením nabíjacej stanice,“ zakončila hovorkyňa.