Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Banskobystrický kraj

Kruhový objazd v centre Rimavskej Soboty odovzdali do užívania

Na snímke kruhový objazd na križovatke Malohontskej a Jánošíkovej ulice v Rimavskej Sobote, ktorý Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) v spolupráci s miestnou samosprávou budoval od augusta tohto roka, odovzdali do užívania v piatok 27. októbra 2017. Foto: FOTO TASR - Branislav Caban

Stavbu financoval BBSK, ktorý na ňu ešte v minuloročnom rozpočte vyčlenil sumu 180.000 eur.

Rimavská Sobota 27. októbra (TASR) – Kruhový objazd na križovatke Malohontskej a Jánošíkovej ulice v Rimavskej Sobote, ktorý Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) v spolupráci s miestnou samosprávou budoval od augusta tohto roka, odovzdali v piatok do užívania. Podľa slov primátora Jozefa Šimka ide vlastne o akési srdce mesta, pretože spája Hlavné námestie s okolitými ulicami i mestskou časťou Tomašová a zároveň je i hlavným cestným koridorom do Maďarska.

„Tento kruhový objazd uľahčí dopravu v meste a zabezpečí jej plynulosť i bezpečnosť. V prvom rade to ocenia naši občania, ktorí každý deň vychádzajú smerom od Tomašovej, ale i tí, ktorí vychádzajú smerom od námestia či pošty. Doteraz v rannej špičke odbočenie z Tomašovej v podstate nebolo možné,“ uviedol primátor počas otvorenia.

Stavbu financoval BBSK, ktorý na ňu ešte v minuloročnom rozpočte vyčlenil sumu 180.000 eur. Samospráva prispela 13.000 eurami na vypracovanie projektovej dokumentácie. Počas celej doby budovania objazdu bola pre všetku dopravu uzatvorená Malohontská ulica, ktorá je najrušnejšou komunikáciou v meste. Podľa primátora to bola podmienka, ktorú mestu stanovil Dopravný inšpektorát Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Rimavskej Sobote.

Nevýhodou doterajšej križovatky na Malohontskej a Jánošíkovej bolo jej komplikované riešenie, ktoré cez ňu neumožňovalo priamy prejazd v smere po Jánošíkovej. Mesto tak z dopravného hľadiska prakticky rozdeľovalo na dve časti. Malohontská je zároveň zaťažovaná aj tranzitnou dopravou, ktorá cez ňu smeruje pre neexistujúci severojužný obchvat mesta.