Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Dianie v Hrabičove už monitorujú kamery, na ich kúpu získali dotáciu

Monitorovací kamerový systém Foto: TASR

Kamery budú zachytávať verejné priestranstvo pred spoločenským domom či vstup do pošty, obecného úradu.

Hrabičov 18. októbra (TASR) - Monitorovací kamerový systém už majú aj v obci Hrabičov v okrese Žarnovica. V uplynulých týždňoch tam inštalovali celkom päť moderných kamier, ktoré budú dohliadať na poriadok v obci.

Starosta Ján Adámik si od systému, na ktorý obec získala nenávratný finančný príspevok vo výške približne 20.700 eur, sľubuje najmä zvýšenie bezpečnosti miestnych obyvateľov a ochrany ich majetku a majetku obce.

Taktiež bude podľa jeho názoru obec vedieť lepšie monitorovať verejný poriadok v obci. "Mali sme tu nejaké menšie krádeže a tiež sa vyskytovalo poškodzovanie verejného priestranstva," uviedol v tejto súvislosti. Obec podľa jeho slov myslela aj na starších, keďže sa v dedine často objavujú cudzí ľudia, ktorí miestnych seniorov lákajú na "výhodné" nákupy. "Takto budeme vedieť ľahšie zmonitorovať pohybujúce sa osoby aj autá," dodal Adámik.

Kamery budú zachytávať verejné priestranstvo pred spoločenským domom či vstup do pošty, obecného úradu. Monitorovať však budú aj okolie materskej školy a bytového domu. Do budúcnosti podľa Adámika uvažujú aj s monitorovaním cintorína.