Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Banskobystrický kraj

Na rekonštrukciu budov materskej školy získalo B. Štiavnica dotáciu

Ilustračné foto. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Mestu sa na zateplenie stien a striech týchto budov podarilo získať dotáciu z ministerstva životného prostredia vo výške 200. 000 eur.

Banská Štiavnica 6. apríla (TASR) - Na budovách materskej školy na ulici 1. mája v Banskej Štiavnici budú v najbližších mesiacoch prebiehať stavebné práce. Mestu sa na zateplenie stien a striech týchto budov podarilo získať dotáciu z ministerstva životného prostredia vo výške 200.000 eur. Projekt bude spolufinancovaný z rozpočtu mesta vo výške približne 50.600 eur.

"Verejné obstarávanie máme už ukončené, zmluvu s ministerstvom aj s dodávateľom podpísanú," podotkla v tejto súvislosti primátorka Nadežda Babiaková. Projekt počíta so zateplením striech a zateplením obvodových stien. Ako uvádza mesto, najneskorší termín ukončenia prác je záver júna 2015.

Budovy a areál materskej školy tvoria tri samostatne stojace objekty. Budovy sú navzájom prepojené spojovacou chodbou, všetky sú zastrešené plochou strechou. Strešná krytina je na všetkých troch objektoch v zlom technickom stave. Rovnako sú na tom aj okná či vstupné drevené latkové dvere. Obalové konštrukcie nespĺňajú kritériá platných noriem a vypočítaná hodnota mernej potreby tepla je viac ako požadovaná normovaná hodnota.