Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Banskobystrický kraj

VIDEO: V objekte bývalej vojenskej ubytovne dnes zasahovali kukláči

Ilustračné foto. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Pre potreby ďalšieho vyšetrovania budú dôležité výsledky expertízneho skúmania, až potom sa rozhodne o ďalšom postupe.

Brezno 2. apríla (TASR) – V objekte bývalej vojenskej ubytovne v Rohoznej, časti mesta Brezno, dnes zasahovali kukláči. O spoluprácu ich požiadali breznianski kriminalisti, ktorí mali podozrenie, že tam dochádza k páchaniu trestnej činnosti. TASR o tom informovala banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Petra Kováčiková.

"Na základe príkazu sudcu polícia vykonala v priestoroch budovy prehliadku, počas ktorej sa podozrenie potvrdilo. V prehľadaných priestoroch našla množstvo podozrivých látok, ktoré za účelom skúmania zaistila. V prípade zaistených vecí ide zatiaľ o neznámu sušenú rastlinu, množstvo živého rastlinného materiálu, ako aj rôzne komponenty využívajúce sa na pestovanie drog," uviedla Kováčiková. Zaistený materiál a ďalšie veci zašlú na expertízne skúmanie.



"Počas prehliadky bolo v objekte nájdené kompletne vybavené laboratórium, slúžiace pravdepodobne na pestovanie drog. V súvislosti s prípadom sa už začalo trestné stíhanie pre zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi," dodala Kováčiková.

Polícia zaistila podozrivú osobu, ktorej obmedzila osobnú slobodu. Pre potreby ďalšieho vyšetrovania budú dôležité výsledky expertízneho skúmania, až potom sa rozhodne o ďalšom postupe.