Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Banskobystrický kraj

Brezňan v podmienke opätovne vyrábal drogy, hrozí mu dlhoročné väzenie

Ilustračné foto Foto: TASR/KR PZ v Bratislave

Muž môže byť potrestaný odňatím slobody na 10 až 15 rokov.

Brezno 21. októbra (TASR) – Vyšetrovateľ v Brezne obvinil 29-ročného Brezňana z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Drogy vyrábal opakovane, teraz mu hrozí vysoký trest. TASR o tom dnes informovala banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Podľa nej od presne nezisteného času až do 19. októbra v mieste trvalého bydliska v nepravidelných intervaloch, dva- až trikrát do týždňa vyrábal zo zadovážených chemických látok s využitím domáceho zariadenia bielu kryštalickú látku metamfetamín.

"Naposledy takým spôsobom vyrobil a vo svojej izbe prechovával za účelom vlastnej spotreby, ako aj ďalšieho predaja presne nezistené množstvo uvedenej látky. V pondelok (19.10.) ju dobrovoľne vydal vyšetrovateľovi pri domovej prehliadke. Išlo o zatavenú injekčnú striekačku, ktorá bola zaslaná na expertízne skúmanie. To potvrdilo, že išlo o pervitín s obsahom 1,4 gramu, čo predstavuje najmenej 26 obvykle jednorazových dávok," konštatovala Faltániová.

Obvinený drogy vyrábal, predával a prechovával aj napriek tomu, že bol právoplatným rozsudkom Okresného súdu v Brezne v máji tohto roka odsúdený za zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných jedov a prekurzorov.

Ako dodala Faltániová, vyšetrovateľ muža umiestnil do policajnej cely a spracoval návrh na jeho vzatie do väzby. Keďže sa tohto zločinu dopustil v podmienke, môže byť potrestaný odňatím slobody na 10 až 15 rokov.