Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Banskobystrický kraj

Svet zdravia verí, že M. Kotleba podpíše predaj pavilónov

Marian Kotleba Foto: TASR/Michal Svítok

Krajskí poslanci v pondelok schválili odpredaj pavilónov v areáli oboch nemocníc, ktoré prevádzkuje Svet zdravia, za 725.000 eur za každý jeden objekt, čiže celkovo za 1,45 milióna eur.


Banská Bystrica 4. októbra (TASR) – Spoločnosť Svet zdravia víta rozhodnutie poslancov Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) o odpredaji nedostavaných a chátrajúcich nemocničných pavilónov v Žiari nad Hronom a Rimavskej Sobote a verí, že ho svojím podpisom potvrdí aj predseda BBSK Marian Kotleba. TASR o tom dnes informoval Tomáš Kráľ, PR a marketingový manažér spoločnosti Svet zdravia.

Krajskí poslanci v pondelok (3.10.) na zasadnutí schválili odpredaj pavilónov v areáli oboch nemocníc, ktoré prevádzkuje Svet zdravia, za 725.000 eur za každý jeden objekt, čiže celkovo za 1,45 milióna eur.

"Svet zdravia potvrdzuje svoj zámer do dostavby oboch pavilónov preinvestovať 13 miliónov eur a v čo najkratšom čase sprístupniť nové časti nemocnice pacientom oboch regiónov," konštatoval Kráľ s tým, že "Svet zdravia od začiatku pristupuje k tomuto investičnému zámeru s najlepším úmyslom a dodatočne schválené podmienky zastupiteľstva by nemali brániť ku konečnej dohode".

Poslanci BBSK ešte v júni pôvodne schválili predaj rozostavaného nemocničného pavilónu s pozemkom v areáli Všeobecnej nemocnice Rimavská Sobota spoločnosti Svet zdravia za zhruba 573.000 eur. Za rozostavanú polikliniku s pozemkom v areáli Všeobecnej nemocnice v Žiari nad Hronom tej istej spoločnosti za takmer 465.000 eur. Kotleba však uznesenia nepodpísal pre nízku cenu.

Nový poslanecký návrh už počítal so sumou 725.000 eur za každý jeden pavilón. Po dlhšej a ostrej diskusii to poslanci napokon schválili. Rovnako ako aj to, že Svet zdravia najneskôr do štyroch rokov, ako sa sám zaviazal, preinvestuje okolo 13 miliónov eur. Podľa uznesenia pavilóny musia minimálne 25 rokov slúžiť len pre účely poskytovania zdravotnej starostlivosti. Ak by to spoločnosť nedodržala, kúpna zmluva bude vypovedaná a hrozí jej finančná sankcia päť miliónov eur. Týmto podmienil podpis uznesenia aj predseda BBSK Kotleba.