Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Banskobystrický kraj

Náborová kampaň mala úspech, na úrade pracujú noví ľudia

Archívna snímka. Foto: TASR/Dušan Hein

Úrad Banskobystrického samosprávneho kraja plánuje obsadiť ešte zhruba 12 pracovných pozícií.

Banská Bystrica 4. augusta (TASR) – Cieľom náborovej kampane "Pracuj pre dobrý kraj", ktorú pred časom spustil Úrad Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK), bolo prilákať odborne zdatných, motivovaných ľudí z rôznych profesných oblastí. To sa podľa riaditeľa Úradu BBSK Matúša Hollého podarilo, no ešte zostali voľné miesta.

"Kampaň bola úspešná. Podarilo sa nám obsadiť 18 odborných, vysokokvalifikovaných pozícií. Celkovo sa do súťaží zapojilo viac než 880 uchádzačov. Štatistiky ukazujú, že jednotlivé inzeráty boli dohromady zobrazené až takmer 40.000-krát. Záujem o prácu vo verejnej sfére je vysoký a my sme naozaj mohli vyberať z kvalitných a kvalifikovaných uchádzačov," konštatoval Hollý.

Úrad BBSK plánuje obsadiť ešte zhruba 12 pracovných pozícií. Chce posilniť oddelenie verejného obstarávania, odbor sociálnych služieb a zdravotníctva, plánuje tiež nabrať odborných referentov pre školstvo.

Podľa Hollého doteraz sa rozlúčili asi s 18 zamestnancami z rôznych, najmä kompetenčných dôvodov.

"Som rád, že najkľúčovejšie oblasti na úrade sú obsadené. Do konca roka chceme mať plne funkčný, stabilný a dynamický úrad," zdôraznil riaditeľ Úradu BBSK.

Plný stav podľa novej organizačnej štruktúry Úradu BBSK by mal predstavovať okolo 160 zamestnancov.