Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Bystrické námestie už zdobí máj, Fico pripomenul lásku i Sviatok práce

Predseda strany Smer-SD a premiér SR Robert Fico (v strede) sa zúčastnil na stavaní Mája na Námestí SNP v Banskej Bystrici. Banská Bystrica, 30. apríla 2015. Foto: TASR/B.Račko

Premiér zdôraznil, že máme naše sviatky a netreba ich voziť zo zahraničia.

Banská Bystrica 30. apríla (TASR) – Banskobystrické Námestie SNP od dnešného popoludnia zdobí vysoký máj s farebnými stužkami, ktorý už tradične, po desiaty raz, postavila strana Smer-SD.

"Máj sa v minulosti staval pred domom najkrajšieho dievčaťa a tým sa vždy vyjadroval nejaký vzťah k láske, ale najmä k jari, lebo jar je časom, kedy hovoríme o láske," poznamenal premiér Robert Fico s tým, že je to krásna slovenská tradícia. Ako zdôraznil, máme naše sviatky a netreba ich voziť zo zahraničia.

Všetkým mužom pripomenul, že ráno 1. mája by mali nájsť krásne rozkvitnutú čerešňu, zobrať pod ňu ženu, ktorú milujú a dať jej veľkú pusu, pretože tak by mal vyzerať prvý májový deň. No tento deň je aj Sviatok práce a premiér spomenul, aké úpravy Zákonníka práce už vláda urobila a tiež, ktoré chystá. Napríklad zvyšovanie minimálnej mzdy na úroveň 400 eur, čo je vraj skok v porovnaní s inými krajinami.